Forró "almástáska"

2010-11-01

sponsored links

Most egy egyszerû de nagyszerû recept következik. Amióta kiderült a cukorbeteg?ségem nem ettem Mekis forró almástáskát, pedig elõtte akárhányszor ott jártunk nem maradthatot el az almástáska desszertként. Azt hiszem megtaláltam az alternatív megoldást.
?

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 alma
  • fahéj
  • agave nektár / cukor
  • 1 tk. étkezési keményítõ
  • olaj a sütéshez
Az almát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, édesítjük ízlés szerint egy kis agave nektárral adunk hozzá egy kevés fahéjat és egy teáskanál étkezési keményítõt.A leveles tésztát egy kicsit kinyújtjuk, majd egyenlõ nagyságú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe rakunk az almából, majd félbe hajtjuk és a tészta széleit egy villa segítségével összenyomjuk, és egy fél órára a hûtõbe rakjuk a kész batyuinkat. Mielõtt letelne a fél óra, olajat hevítünk majd az olaj alatt a lángot mérsékelve kisütjük almás táskákat. Az olajat leitatjuk. Langyosan porcukorral/fruktózzal meghintve tálaljuk. Egy kis vanília fagyit is eltudok mellé képzelni, de az most épp nálunk nem volt otthon.  


Folytats a blogon ... vikiakonyhaban.blogspot.com/2010/11/f...

sponsored links

Keres?s